joi, 25 august 2011

Sa combatem prostia

Astazi vom vorbi despre prostie. Cam din trei in trei zile vedem la televizor o stire despre cineva lovit pe trecerea de pietoni. Intotdeauna este de vina soferul. Nu conteaza cu ce viteza mergea, nu conteaza ca trecerea de pietoni este nesemaforizata, doar soferul este vinovat. Simpaticele tatoase care prezinta stirile habar nu au cum trebuie sa procedezi cand traversezi pe trecerea de pietoni. Cand ajungi la o trecere de pietoni, nu traversezi ca boul sau ca vaca fara sa te asiguri. Daca vine un idiot cu 100 de km la ora si tu esti cretin si treci fara sa te uiti (pentru ca ti-a spus ma-ta ca esti stapanul trecerii de pietoni) ai o problema mare. Daca ai verde la semafor, cum procedezi cand traversezi? Simplu: te uiti sa vezi daca s-au oprit toate masinile! Asa eviti sa mori cu dreptatea in mana. Daca eu ajung la cimitir si ala primeste cu suspendare (penru ca justitia in Romania este penibila), ce am castigat? Satisfactia ca am avut o inmormantare beton? Ca au plans si vrabiutele cand m-au coborat in intuneric? Cand vreau sa traversez pe o trecere nesemaforizata ma uit cu atentie la ce fac masinile. Nu trec pana nu vad clar ca masina incetineste si se opreste. Sunt si cazuri cand soferii sunt ticalosi sau prosti si nu opresc. Ii urez ceva de bine si mai astept. Asa raman in viata. Niciodata, la stiri, duduile cu IQ subunitar nu spun "Un sofer care mergea cu 80 de km la ora a spulberat o tanara care NU S-A ASIGURAT CAND A TRECUT PE TRECEREA DE PIETONI". Nu, pentru neuronul lor salbaticit de singuratate este foarte clar: doar soferul a gresit. Niciodata, dar NICIODATA nu poti muri pe trecerea de pietoni daca esti atent. Asa ca atunci cand mai auziti de cineva ucis pe trecerea de pietoni, sa stiti ca mortul a avut partea lui de vina. Iar acum va sfatuiesc sa ciuguliti dintr-o ciocolata!

18 comentarii:

  1. Tu ai început!

    Nu înțeleg postarea! :(

    RăspundețiȘtergere
  2. E vorba despre prostia celor de la stiri. Care habar n-au pe ce lume traiesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Omu" calmeaza-te ca faci cu inima si noi nu vrem sa crapi pe aici prin blogosfera :D, usor nu te ambala asa... nu fa din asta problema ta , ca nu rezolvi nimic ,te alegi doar cu nervi :) hai pup Invi :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Macar unul care citeste si traverseaza corect dupa si tot e ceva . :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Soferii (cred ca e vorba despre cei profesionisti) au o vorba: "decat sa planga mama, mai bine plange ma-ta". Poate ca pietonii ar trebui sa aiba vorba "cinci minute in plus pe trecerea de pietoni sunt mai putin bune decat cinci minute de asteptare".
    La urma urmei nu te poti baza pe corectitudinea tuturor celor din jur. Mai ales cand e vorba despre viata ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mi s-a intamplat sa astept mai mult de 30 de secunde la o trecere fara semafor. Dar trebuie sa incepi traversarea doar cand vezi ca se opresc masinile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Art. 135. - Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii: pietonului care traverseaza drumul public, prin loc special amenajat, marcat si semnalizat corespunzator ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci cand acesta se afla pe sensul de mers al vehiculului

    Deci din moment ce ei, soferii sunt obligati sa faca chestia asta, nu inteleg frustrarea ta in ceea ce priveste --Niciodata, la stiri, duduile cu IQ subunitar nu spun "Un sofer care mergea cu 80 de km la ora a spulberat o tanara care NU S-A ASIGURAT CAND A TRECUT PE TRECEREA DE PIETONI".--

    Sunt de acord cu tine ca, da, trebuie sa ne asiguram, dar pentru binele nostru. Ca soferii is mai ..asa, si nu opresc, asta ii alta faza, deci nu vad de ce "duduile" ar trebui sa se adreseze cum ai spus tu.

    O zi plina de cioclata sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca o sa mai cauti in codul ala o sa vezi si cum trebuie sa se comporte pietonul cand traverseaza pe trecerea de pietoni. Un tip s-a oprit pe trecerea de pietoni ca sa-si lege siretul. Politistul l-a vazut si l-a amendat, pe buna dreptate. Duduile trebuie sa relateze corect o stire. Eventual sa faca si putina educatie cetateneasca. Asa , lumea nu-si da seama ca trebuie sa se asigure cand traverseaza si o iau de buna : doar soferul a gresit, noi traversam ca oile in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Recomandarile politiei rutiere :

    -Fiti precauti chiar si atunci cand traversati pe trecerile pentru pietoni sau la culoarea verde a semaforului electric. Angajati-va in traversare numai daca toti conducatorii de vehicule au oprit pentru a va acorda prioritate.

    -Faceti un semn de multumire celor care au oprit pentru a va acorda prioritate;

    -Nu puneti conducatorii de autovehicule in situatia de a frana brusc pentru a va acorda prioritate;

    Sper ca e foarte clar acum ce trebuie sa faca un pieton .

    RăspundețiȘtergere
  10. Si sunt convins ca tatoasele de la stiri nu stiu asta.

    RăspundețiȘtergere
  11. hey, nu te agita:) da, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste comportamentul pietonului, doar ca.... :*

    uite ce-tzi dau, sa nu mai fi asa "urat" : [ http://www.mic.ro/index.php?route=product/product&product_id=1311 ] gratisss!

    RăspundețiȘtergere
  12. Noa serbus.
    Ciocolata e pomană pentru cei călcaţi de maşini pe treceri de pietoni?
    Adevărul e că trebuie să fii foarte atent când treci strada mai ales pe arterele intens circulate. Nu o dată mi s-a întâmplat să mă aflu pe trecerea de pietoni la mijlocul drumului şi un şofer grăbit să depăşească prin dreapta maşinile ce-mi acordaseră prioritate. Nu doar din această cauză ci din reflex atunci când ajung în mijlocul drumului mă mai opresc o dată şi mă uit spre dreapta pentru a vedea dacă nu vine ceva neprevăzut. Cei care mi-au acordat prioritate nici într-un caz nu mă înjură pentru treaba asta.

    RăspundețiȘtergere