miercuri, 17 august 2011

Zacusca atipica

Cand ceva nu merge, trebuie sa iei masuri. Am citit tot felul de retete, am mancat tot felul de variante de zacusca si rar mi-a placut una. Asa ca am trecut la experimentul ZACUSCA! Am luat 2 vinete, un ardei gras, un ardei rosu, o ceapa, 2 rosii si juma de morcov. Am copt vinetele si le-am curatat. Le-am tocat marunt si le-am aruncat intr-o oala. Am mai pus acolo ardeii, ceapa, rosiile si morcovul, tocate si ele la un nivel acceptabil. Am adaugat sare, piper,juma de lingura de ulei si o juma de lingura de delikat. Le-am pus pe foc si am adaugat apa ca sa nu se arda oala. Am amestecat si am pus apa din cand in cand ca sa nu se sufoce oala. Dupa 50 de minute am stins focul. Am lasat o ora la racit pe balcon. Apoi am pus in borcane. Au iesit doar 2 borcane potrivite, spre tristetea mea, dar a fost doar un experiment. Le-am pus la frigider si am gustat dupa 2 ore. Minunat e prea mult spus, dar am clasat-o undeva intre bun si foarte bun. M-am bucurat ca am invins miturile "sa nu puneti apa la zacusca", "sa caliti neaparat ceapa", "sa coaceti ardeii", "sa o preparati la foc mic". Data viitoare o sa-i pun si ciuperci. Necaliteeeeeeeeee, ca sa se oftice "marii" retetari care fac o zacusca de-ti moare ficatul in chinuri. Dupa acest fel de mancare, o ciocolata te unge pe suflet!

11 comentarii:

  1. Cioco boy e si bucatar mai nou. Sau mai vechi? Bravo mai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gatesc doar cand ma enerveaza vreo mancare pe care am gustat-o! Si la cererea vreunei mandre! Sau ca sa nu mor de foame langa aceeasi mandra! :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))) tu si mandrele tale...mi se pare ca te pregatesti pt rolul de..sotie???se inverseaza rolurile in zilele noastre...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pacat ca barbatii nasc doar idei ! :))))

    RăspundețiȘtergere
  5. ai nascut o idee buna ..trebuie incercata:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Poti sa-i pui si niste ardei iute , dar nu foarte iute !

    RăspundețiȘtergere
  7. Brava! Si mumi al meu cam la fel a facut zacusca. Si din cauza marilor "retetatri" a spus ca se cheama tocana ce a facut el. Daca mai ai retete din astea simple , mai posteaza, ca e bine rpimit!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce coincidenţă, acum vin de la piaţă, cu vinete şi ceapă.

    Numai că intenţia mea e să fac salată de vinete. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Minoki, nu conteaza cum se numeste, important e sa fie buna !
    Entheos, e buna rau salata de vinete !

    RăspundețiȘtergere
  10. :))poti data viitoare sa o faci fara ardei, sa pot sa gust si eu?:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Data viitoare o fac fara ardei, fara gogosari si fara vinete ! :)))

    RăspundețiȘtergere