joi, 16 februarie 2012

Bani de mici

                                                 
Titlul nu se refera la mici si gratar, dragi fomilisti! Un pusti de 11 ani din Marea Britanie trebuia sa mearga cu clasa in excursie la Paris. Parintii nu aveau bani, asa ca si-a facut magazin online si vinde ciocolata de casa! In doua saptamani si-a achitat excursia si si-a cumparat bicicleta! Daca pustiul era roman, era calcat de OPC, garda financiara, fisc si trebuia sa-si vanda casa ca sa plateasca amenzile. 

19 comentarii:

  1. :)
    Oare ce gust o avea ciocolata produsă de un puşti de 11 ani?

    Mda. Precis îl amendau că n-are casă de marcat.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca în loc de ciocolata vindea mici de mic, avea si masina la ora asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) poate ii vine ideea asta inainte sa dea de carnet.

    Invi te rog sa-mi ridici suspendarea. M-am tradat ieri cu un borcan de crema de ciocolata :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Blue, cauti site-ul si cumperi ! :)))
    Dan , trebuie sa-ti faci site de mici ! Am 10 % pentru idee ! :))))))
    Em, esti gratiata !

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte adevărat cazul în care la noi fie un copil,fie cetăţean simplu[vorba împuşcatului],ar fi făcut aşa ceva,falimenta din prima zi afacerea..am zis mereu că aici s-a blocat economia României,prin îngrădirea libertăţii de a-ţi conduce o mică afacere,deoarece mai întâi dacă nu-ţi scoţi nu ştiu ce hârtie pe care o plăteşti cu banii pe care nu-i ai,şi imediat după ce să zicem cu chiu cu vai plin de datorii porneşti ce ai rumegat tu nopţi de-a rândul visând la propia-ţi bunăstare,sigur apare garda financiară sau OPC,uneori şi una şi alta şi indiferent dacă ai totul în regulă,se termină cu minima amendă,că aşa au ei instrucţiuni în a-şi justifica ziua de lucru...
    şi mai spun guvernanţii, că românii sunt leneşi ...

    RăspundețiȘtergere
  6. splendoarea unei ciocolati de casa nu poate fi comparata.
    P.S. interesant ce au facut parintii ca sa sa promoveze atata ciocolata. Fac niscaiva calcule(suspectez sange de evreica):deci pt o exscursie la Paris estimez 500 euro(lire sterline), daca mama vinde ciocolata de 200gr cu 5 euro (lire sterline), inseamna ca au vandut 100 de ciocolate, si produs 20kg (pt asta cumparat ingrediente :estimez 5kg lapte praf,5kg unt,5kg zahar=estimez iar 25euro+6euro+15 euro=cheltuieri maxim 50 euro de catre parinti - ca mai adaug cacaua, nuca, coaja de portocala sau stafidele).
    Deci, de unde au gasit ei 100 cumparatori? Eu imi imaginez ca cel putin 1000 de oameni au vazut anuntul, de 10% s-au sensibilizat si au cumparat shocolata. Deci de unde 1000 oameni????

    Sinca un P.S. asta se poate face teoretic la negru si in Romania, ca nu e nevoie de patalamale la produse home-made si vandute pe un blog; iar ca efort estimez: cumparaturi si produs prima runda de ciocolata - ia mamei 4 ore intr-o seara (daca e o gospodina organizata - nu romanca, nemtzoaica la origini),apoi portionatul si impachetatul frumos a 2a zi dupa o racire temeinca, tata face poze si scrie la blog - aceleasi 4 ore in aceeasi seara.


    PPS. ai linkul cu magazinul lor online?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am gresit la untul ala cu estimarea :) eu am dat pe juma de kil de unt de ferma 3,5 euro, deci 5kg = 35 euro. Laptele praf l-am pus iar prea ieftin, ar fi juma de kil 3euro cel mai ieftind in Cora, deci 30 euro, iar zaharul nu ii stiu pretul pt ca consum din ce in ce mai rar. Deci in total cheltuielile sar de 50 euro, dar nu depashesc 100 euroi.

      Ștergere
  7. Ce drăguț :). Așa se întâmplă când unii îngerași se nasc sub stele imgenioase :p și departe de România :)

    RăspundețiȘtergere
  8. te-a rapus sageata lui Cupidon?:))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ryanna, asa e la noi , din pacate.
    Arakelian, http://www.cancan.ro/actualitate/international/un-pusti-britanic-face-bani-din-ciocolata-preparata-de-el-afacerist-la-11-ani-205578.html . E si adresa site-ului pe acolo! Afaceristule ! :))))
    Nymphe, cine te pune sa intri pe acesti blog? :)))
    Andrei, nu mai vrea sa fie rapita !
    Crisa, joaca-te in zapada !
    Pandhi, am avut probleme cu mansarda ! :)))
    Giulia, am vesta anticupidon! :))

    RăspundețiȘtergere
  10. :))
    Ştiţi voi ce vrea sau nu vrea Blue?! Colportorilor!
    Invi, cu tine nu mai vorbesc că trişezi. (Scoate "vesta"!)

    RăspundețiȘtergere
  11. Păstrează-le, Invi. Din partea mea... no problem!
    :))

    RăspundețiȘtergere