luni, 7 februarie 2011

Ciocolata si ADN-ul


Mananci multa ciocolata ? Daca raspunsul este da , ADN-ul tau poate suferi mutatii ! Asa au zis cercetatorii australieni . Consumul mare de zahar ( si ciocolata cam are zahar ! ) si un regim alimentar sarac in substante nutritive duc la modificarea ADN-ului . Studiul s-a facut pe soareci , in prima faza , apoi pe oameni . Dureaza cam doua saptamani dizolvarea zaharului in sange , timp in care ADN-ul este afectat . Genele noastre au memorie si nu uita cata ciocolata mancam . Eu cred ca soarecii sunt de vina , sunt prea sensibili . Mi-am adus aminte de un test facut pe 2 grupe de soareci . O grupa a fost hranita foarte bine , a avut toate conditiile . Cealalta grupa a fost tratata mai rau , mancare mai putina , muzica tare , apa cu picatura , etc . Dupa o luna ... prima grupa de soareci arata oribil ...slabi , vai de capul lor . Cea de-a doua arata mult mai bine . Studentii au ramas uimiti si l-au intrebat pe profesor care e explicatia . Acesta le-a spus : " Desi prima grupa a avut toate conditiile , soarecii au un aspect jalnic pentru ca li s-a mai aratat din cand in cand pisica! ".
Asa ca stau si ma intreb : daca soriceii s-au ales cu ADN-ul modificat din cauza stresului provocat de vederea pisicii si nu din cauza prajiturilor cu ciocolata ? Si daca dupa modificare se transforma in altceva ? Poate in oameni ?




2 comentarii: