duminică, 6 februarie 2011

Impozit pe ciocolata


David Walker este un medic nutritionist . Ce doreste el ? Taxarea ciocolatei precum alcoolul si tigarile , astfel incat oamenii sa-si domoleasca pofta , iar rezultatul sa fie mai putini obezi si diabetici . Are si el dreptate , candva ciocolata era un simplu desert , iar acum ne baga in dependenta . 225 de grame din aceasta minunata inventie are 1200 de calorii , cam jumatate din necesarul zilnic al unui om .
Reprezentantii industriei alimentare din Marea Britanie au respins aceasta idee, ciocolata fiind considerata un "caz special" in consum ! Am uitat sa va spun , domnul Walker este scotian . Nu stiu cati englezi erau in acea comisie , dar dependentii de cioco au castigat ! Parerea mea este ca omul , avand arici la buzunar si nevrand sa le cumpere copiilor bomboane de ciocolata , a zis sa propuna o lege care sa taxeze acest "viciu" . "E lege , dragii mei copii , mai bine va cumpar o rosie ecologica si o impartiti la trei . "
Ce rau sunt !


5 comentarii:

  1. Eu propun sa se taxeze si praful de cacao si zaharul si laptele, pentru ca se poate face ciocolata din ele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ramanem si fara ciocolata ...
    Cand te supara iubitul gaseai linistea intr-o bucatica de ciocolata !

    RăspundețiȘtergere
  3. Murea si nu simtea scotianu', daca o astfel de lege intra in vigoare:) Norocu'lui cu prietenii lui, industriasii din UK:)

    RăspundețiȘtergere
  4. In Scotia si muntii s-au zgarcit la inaltime !

    RăspundețiȘtergere
  5. ar fi pacat sa pune impozit pe ciocoata. interesant blog :D multumesc de comentariu

    RăspundețiȘtergere